Sodu jest ważnym elementem nieorganiczne w naszym organizmie i
normalnejwielkości to w naszym organizmie jest 3200mmol dla kobiet i dla
mężczyzn4170mmol. Sól jest bogate w sód, więc jest to łatwe dla nas do
połknięciaodpowiednie sodu przy jedzeniu niektórych pokarmów. Jednak z jakiś
przyczyn,niektóre osoby mogą być brak sodu, prowadzi do występowania
niektórychnienormalne objawy takie jak znużenie, wymioty a nawet omdlenia. Mimo,
że sódzajmuje ważne miejsce w naszej działalności, osób z przewlekłą chorobą
nereknależy unikać spożyciu zbyt dużo.
Ogólnie rzecz biorąc nadmierne sodu jest odprowadzane przez nasze nerki, ale
dlaludzi z przewlekłą chorobą nerek, ich nerki są uszkodzone i nie można
usunąćdodatkowe sodu płynnie, który spowoduje gromadzenie sodu w naszym
organizmie.Ponadto ponieważ nerki stracili zdolność do kontrolowania salda wody,
nadmiernewody nie mogą być usunięte również. Budowa dużych ilości sodu i płynów
pociągnąza sobą się obrzęk, który może pokazać w twarz, wewnątrz stawu
skokowego, wokółoczu lub inne części naszego ciała. Poza tym retencji sodu i
płynów może równieżpowodować wzrost ciśnienia krwi, trudności w oddychaniu,
płynu wokół naszegoserca i płuc. W związku z tym ograniczając spożycie sodu ma
ogromne znaczenie dlaludzi z przewlekłą chorobą nerek.
Tak jak już wspomniano powyżej, sól jest bogate w sód, więc poprzez
Połknięciemniej soli, osób z przewlekłą chorobą nerek można uzyskać skuteczne
ograniczeniesodu. Następujące produkty spożywcze, które zawierają dużą ilość
sodu nie powinnybyć spożywane zbyt dużo lub dozwolone dla ludzi z przewlekłą
chorobą nerek:grill, sos, sos stek, sosem teriyaki, krakersy, chipsy,
kukurydziane, precle,chipsy tortilla, fermentowane fasola twaróg, zgniłe jaja i
ogórki.
Ponadto ze względu na różne nasilenie choroby i obrzęk, osób z przewlekłą
chorobąnerek mogą mieć różne normy o spożycie sodu. Jeśli chcesz wiedzieć
szczególnychspożycie soli lub sodu, proszę zostawić wiadomość do mnie lub
skonsultować się znaszym konsultantem online.
没有评论:
发表评论