2015年9月18日星期五

Dietetyczne leczenie przewlekła choroba nerek (PCHN)

Pierwszego, diety zasad dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek
Pacjentów z PCHN trzeba ograniczyć spożycie żywności następujące:
Fasola: ormosia, fasoli mung, grochu, soi czarny;
Produktów zawierających gluten: gluten, rigatoni, glutenu na parze;
Nakrętki: orzeszki ziemne, Nasiona cebuli, orzech, orzechy nerkowca, morelijądra;
Owoce: Karambol.
Białko roślinne zawarte w powyższym żywności jest w niskim mianiefizjologicznych. Pacjenci, u których objawem wysokiego surowicy fosforu powinnapowstrzymać spożycie żywności, następujące:
Nabiał: jogurty, mleko zakwaszane;
Fasola: ormosia, fasoli mung, grochu, soi czarny;
Pełnoziarniste: Nasiona lotosu, stears pracy, produkty pełnoziarniste, kiełkówpszenicy;
Wnętrzności: wątroba wieprzowa, wieprzowina serca, żołądki;
Orzechy: orzeszki ziemne, nasiona melona, orzech, nerkowca, moreli jądra, sezam;
Inne: drożdży w proszku, koks, soda, kakao, jajko, żółtka, ryby, jaja, niciwieprzowiny, lecytyna, kiełbasa, HaWan i tak dalej.
Pacjenci, u których objawem wysokiej potasu, powinien powstrzymać spożyciużywności następujące: dźwignie, grzyby, soja, suszone daty, lilia, banan,pomarańczowy, brzoskwinie, pomelo, szpinak, tonghao, pora, Latorośl bambusa,seler, ziemniaki, pomidory, haczykowe cucumis melo, soki owocowe, soki owocowe,sos, piwo, kurczaka istota, bulion z kurczaka, herbaty, kawy, orzeszkami,pistacjowy i tak dalej, bo te żywności zawiera dużo potasu.
Krępowania, nie oznacza, że pacjenci nie mogę jeść je, ale zwrócić uwagę na ilośćspożycia. Pacjenci mogą wybrać niektórych środków spożywczych zawierającychniskiego potasu i fosforu, tykwy wosku, Aromaterapia melony, złoty ręcznik Gurda,ogórek, kapusta pekińska, gruszka, jabłko i ananasa, winogron i arbuz i takdalej.
Jeśli potasu pacjentów jest niski, można przyjąć żywności: dźwignie, grzyby,soja, suszone daty, lilia, banan, pomarańczowy, brzoskwinie, pomelo, szpinak,tonghao, pora, Latorośl bambusa, seler, ziemniaki, pomidory, haczykowe cucumismelo, soki owocowe, soki owocowe, sos, piwo, kurczaka istota, bulion z kurczaka,herbaty, kawy, orzeszkami, pistacjowy i tak dalej, bo te żywności zawiera wiele.
Jeśli poziom cholesterolu pacjenta jest wysoki, muszą powstrzymać następująceżywności: mózgu zwierząt, wnętrzności zwierząt, żółtek, kremowy jaj, masło, rybyluzem, anchois, tłuszcz wieprzowy, mleka, kurczaka, kurczaka, ryby, krewetki,krawędzie, kurczaka oleju i tak dalej.
Jeśli pacjenta poziom kwasu moczowego jest wysoki, należy powstrzymać następująceżywności: gut bydła i owiec, sardynki, ikra rzemieślnik w piłkę, silne sos, istotamięsa, wołowiny, wół języka, wieprzowina, Kaczka, gęś, gołębie, karp, suchejfasoli, rosół, grzyby, szparagi; Ryby morskie, groch, kakao, kawa, herbata,piwo, fasola twaróg, itp.
Jeśli pacjenci mają objawy nadciśnienia tętniczego, obrzęki i mniej moczu,powinien powstrzymać spożycie soli, która powinna być 2-3g dziennie. I że trzebajeść mniej żywności zawierają dużo sodu, takie jak bekon, szynka, kiełbasa, słone,orzechy, ryby wędzone, itp.
Jednak jeśli Pacjenci mają objawy wymioty i biegunka, należy podać spożycie sodu.

Jeśli pacjentów można zachować równowagę spożycie i wyjście wody każdego dnia,nie mają objawów obrzęku i niewydolności serca. W związku z tym to jest bardzoważne dla pacjentów, aby robić notatki spożycia wody, objętość moczu dlapacjentów.

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition