Pierwszego, diety zasad dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek
Pacjentów z PCHN trzeba ograniczyć spożycie żywności następujące:
Fasola: ormosia, fasoli mung, grochu, soi czarny;
Produktów zawierających gluten: gluten, rigatoni, glutenu na parze;
Nakrętki: orzeszki ziemne, Nasiona cebuli, orzech, orzechy nerkowca,
morelijądra;
Owoce: Karambol.
Białko roślinne zawarte w powyższym żywności jest w niskim
mianiefizjologicznych. Pacjenci, u których objawem wysokiego surowicy fosforu
powinnapowstrzymać spożycie żywności, następujące:
Nabiał: jogurty, mleko zakwaszane;
Fasola: ormosia, fasoli mung, grochu, soi czarny;
Pełnoziarniste: Nasiona lotosu, stears pracy, produkty pełnoziarniste,
kiełkówpszenicy;
Wnętrzności: wątroba wieprzowa, wieprzowina serca, żołądki;
Orzechy: orzeszki ziemne, nasiona melona, orzech, nerkowca, moreli jądra,
sezam;
Inne: drożdży w proszku, koks, soda, kakao, jajko, żółtka, ryby, jaja,
niciwieprzowiny, lecytyna, kiełbasa, HaWan i tak dalej.
Pacjenci, u których objawem wysokiej potasu, powinien powstrzymać
spożyciużywności następujące: dźwignie, grzyby, soja, suszone daty, lilia,
banan,pomarańczowy, brzoskwinie, pomelo, szpinak, tonghao, pora, Latorośl
bambusa,seler, ziemniaki, pomidory, haczykowe cucumis melo, soki owocowe, soki
owocowe,sos, piwo, kurczaka istota, bulion z kurczaka, herbaty, kawy,
orzeszkami,pistacjowy i tak dalej, bo te żywności zawiera dużo potasu.
Krępowania, nie oznacza, że pacjenci nie mogę jeść je, ale zwrócić uwagę na
ilośćspożycia. Pacjenci mogą wybrać niektórych środków spożywczych
zawierającychniskiego potasu i fosforu, tykwy wosku, Aromaterapia melony, złoty
ręcznik Gurda,ogórek, kapusta pekińska, gruszka, jabłko i ananasa, winogron i
arbuz i takdalej.
Jeśli potasu pacjentów jest niski, można przyjąć żywności: dźwignie,
grzyby,soja, suszone daty, lilia, banan, pomarańczowy, brzoskwinie, pomelo,
szpinak,tonghao, pora, Latorośl bambusa, seler, ziemniaki, pomidory, haczykowe
cucumismelo, soki owocowe, soki owocowe, sos, piwo, kurczaka istota, bulion z
kurczaka,herbaty, kawy, orzeszkami, pistacjowy i tak dalej, bo te żywności
zawiera wiele.
Jeśli poziom cholesterolu pacjenta jest wysoki, muszą powstrzymać
następująceżywności: mózgu zwierząt, wnętrzności zwierząt, żółtek, kremowy jaj,
masło, rybyluzem, anchois, tłuszcz wieprzowy, mleka, kurczaka, kurczaka, ryby,
krewetki,krawędzie, kurczaka oleju i tak dalej.
Jeśli pacjenta poziom kwasu moczowego jest wysoki, należy powstrzymać
następująceżywności: gut bydła i owiec, sardynki, ikra rzemieślnik w piłkę,
silne sos, istotamięsa, wołowiny, wół języka, wieprzowina, Kaczka, gęś, gołębie,
karp, suchejfasoli, rosół, grzyby, szparagi; Ryby morskie, groch, kakao, kawa,
herbata,piwo, fasola twaróg, itp.
Jeśli pacjenci mają objawy nadciśnienia tętniczego, obrzęki i mniej
moczu,powinien powstrzymać spożycie soli, która powinna być 2-3g dziennie. I że
trzebajeść mniej żywności zawierają dużo sodu, takie jak bekon, szynka,
kiełbasa, słone,orzechy, ryby wędzone, itp.
Jednak jeśli Pacjenci mają objawy wymioty i biegunka, należy podać spożycie
sodu.
Jeśli pacjentów można zachować równowagę spożycie i wyjście wody każdego
dnia,nie mają objawów obrzęku i niewydolności serca. W związku z tym to jest
bardzoważne dla pacjentów, aby robić notatki spożycia wody, objętość moczu
dlapacjentów.
没有评论:
发表评论