Pokarmy są stale obecne w naszym codziennym życiu i one są podstawą
naszegoprzetrwania. Jednak nie wszystkie pokarmy są dobre dla naszego zdrowia,
więcmamy powinny ograniczyć spożycie niektórych środków spożywczych. Dla
pacjentów zprzewlekłej choroby nerek (PCHN) ich dieta powinna być ograniczona
więcej.
Pacjentów z przewlekłej choroby nerek (PCHN) zazwyczaj mają
podwyższonekreatyniny. Kreatynina jest metabolin mięśni naszego ciała i to jest
zazwyczajwydalane przez kłębuszki. Kłębuszek nerkowy ma filtracji funkcja, która
możepomóc nam do wydalania nadmiaru wody, elektrolitów i substancji toksycznych.
Z powodu uszkodzenia nerek kreatyniny można nie odfiltrowane,
powodującnagromadzenie to w naszym organizmie. Nagrzewanie kreatyniny może
powodowaćszkody do naszych innych narządów. Stąd aby zmniejszyć nagromadzenie,
pacjentówz podwyższonym kreatyniny należy zwrócić większą uwagę na swoją
dietę.
★ Żywności, które są bogate w fosfor nie spożywa się zbyt wiele przez
pacjentówz podwyższonym kreatyniny. Te pokarmy zawierają wodnych produktu,
oskubać,suszonych owoców i żółtka. Produkty wodnych obejmują ryby, krewetki,
kelp, nori imątwy. Suszone owoce zawierają vicia faba, nasiona melona i sezamu i
tak dalej.
★ pacjentów z podwyższonym kreatyniny nie dopuszczać do jedzenia
tłustychpokarmów, i powinny one podjąć lekką dietę jako ich wybór pięścią.
Podczas ichgotowania, a nie wprowadzanie zwierząt oleju, mogą przyjmować
roślinne oleju,który nie zawiera lub jest słaba w nasyconych kwasów
tłuszczowych.
★ Wysokiej białka żywności powinny być zakazane dla pacjentów z
podwyższonymkreatyniny. Spożycie białka powinny być kontrolowane pod dwadzieścia
gramdziennie a tymczasem te białka spożywane przez pacjentów powinien być
wysokiej jakości białko.
★ należy ograniczyć spożycie soli. W ich codziennym życiu słonych
pokarmówtakich jak różne marynaty powinien być niedozwolone dla pacjentów z
podwyższonymkreatyniny. Ponadto jeśli Pacjenci mają poważne obrzęk i wysokie
ciśnienie krwi,powinny przyjąć soli diety.
没有评论:
发表评论