2015年9月14日星期一

Czy jajko być spożywane przez chorych z przewlekłą chorobą nerek (CKD)

Jako jeden z najczęstszych pyszne jedzenie, jajka zawsze zyskuje przychylność ludzi, zwłaszcza dla dzieci i osób starszych. Jajko zawiera substancji odżywczych różni, dlatego jest zawsze używany jako żywienia. Od jajko jest bardzo pomocne dla nas, to pacjenci z przewlekłą chorobą nerek mogą wziąć jajka?
Główne składniki to są to substancje, białka, tłuszczu, witamin i minerałów. Substancje białkowe, witaminowe i mineralne są niezbędne substancje z naszego ludzkiego ciała, więc większość ludzi będzie myśleć, ponieważ białko jest tak dobrze, jak u pacjentów z przewlekłą chorobą nerek, powinni jeść więcej jajek. Właściwie, to nie jest dokładnie.
Wiemy, że nasze nerki mają funkcję filtracji i substancji wewnątrz naszego ciała, takich jak niektóre białka, składników mineralnych i innych Róne z odpadów muszą być filtrowane przez nasze nerki. U pacjentów z przewlekłą chorobą nerek, ich nerki zostały uszkodzone, co oznacza, że ​​ich nerki nie mogą filtrować wszystkie substancje, jak zwykle. W ramach takiej sytuacji, dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek, jeść więcej jajek oznacza zwiększenie obciążenia nerek, które pogarszają ich choroby. Dlatego u pacjentów z przewlekłą chorobą nerek powinni unikać jedzenia zbyt wiele jaj.
Jajo składa się z białka jajka i żółtka. Białko jaja zawiera białko o dwanaście procent, a większość z nich jest albumina jaja kurzego. Ponadto, białko zawarte przez białko jaja jest wysokiej jakości białko, które jest odpowiednie dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek w celu uzupełnienia niezbędnych substancji ich ciała. Oprócz tego, białko jaj zawiera również wapń, fosfor i Ferrum i tak dalej. Widząc, z tego punktu, dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek, jedzenie odpowiedniej ilości białka jaja nie będzie powodować dalsze uszkodzenia nerek. Jak się do żółtka, chociaż jaja zawiera niezbędne substancje potrzebne a lot przez nasze ciała, takich jak pierwiastków śladowych i różnego rodzaju witamin, jest bogata w cholesterol. Cholesterol jest ważną przyczyną miażdżycy. Dlatego u pacjentów z przewlekłą chorobą nerek powinni unikać spożywania cholesterolu.

Z powyższej analizy, możemy stwierdzić, że u pacjentów z przewlekłą chorobą nerek nie powinno być wolno jeść żółtka, jednak mogą jeść odpowiednią ilość białka jaja. Ponadto spożycie białka jaja powinna opierać się na ich stanu chorobowego; stąd, zanim pacjenci z przewlekłą chorobą nerek wziąć jajko, powinny skonsultować się z lekarzami. Ponadto, można również skontaktować się z naszym konsultantem on-line lub zostawić wiadomość dla mnie.

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition