Jako jeden z najczęstszych pyszne jedzenie, jajka zawsze zyskuje przychylność
ludzi, zwłaszcza dla dzieci i osób starszych. Jajko zawiera substancji
odżywczych różni, dlatego jest zawsze używany jako żywienia. Od jajko jest
bardzo pomocne dla nas, to pacjenci z przewlekłą chorobą nerek mogą wziąć
jajka?
Główne składniki to są to substancje, białka, tłuszczu, witamin i minerałów.
Substancje białkowe, witaminowe i mineralne są niezbędne substancje z naszego
ludzkiego ciała, więc większość ludzi będzie myśleć, ponieważ białko jest tak
dobrze, jak u pacjentów z przewlekłą chorobą nerek, powinni jeść więcej jajek.
Właściwie, to nie jest dokładnie.
Wiemy, że nasze nerki mają funkcję filtracji i substancji wewnątrz naszego
ciała, takich jak niektóre białka, składników mineralnych i innych Róne z
odpadów muszą być filtrowane przez nasze nerki. U pacjentów z przewlekłą chorobą
nerek, ich nerki zostały uszkodzone, co oznacza, że ich nerki nie mogą
filtrować wszystkie substancje, jak zwykle. W ramach takiej sytuacji, dla
pacjentów z przewlekłą chorobą nerek, jeść więcej jajek oznacza zwiększenie
obciążenia nerek, które pogarszają ich choroby. Dlatego u pacjentów z przewlekłą
chorobą nerek powinni unikać jedzenia zbyt wiele jaj.
Jajo składa się z białka jajka i żółtka. Białko jaja zawiera białko o
dwanaście procent, a większość z nich jest albumina jaja kurzego. Ponadto,
białko zawarte przez białko jaja jest wysokiej jakości białko, które jest
odpowiednie dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek w celu uzupełnienia
niezbędnych substancji ich ciała. Oprócz tego, białko jaj zawiera również wapń,
fosfor i Ferrum i tak dalej. Widząc, z tego punktu, dla pacjentów z przewlekłą
chorobą nerek, jedzenie odpowiedniej ilości białka jaja nie będzie powodować
dalsze uszkodzenia nerek. Jak się do żółtka, chociaż jaja zawiera niezbędne
substancje potrzebne a lot przez nasze ciała, takich jak pierwiastków śladowych
i różnego rodzaju witamin, jest bogata w cholesterol. Cholesterol jest ważną
przyczyną miażdżycy. Dlatego u pacjentów z przewlekłą chorobą nerek powinni
unikać spożywania cholesterolu.
Z powyższej analizy, możemy stwierdzić, że u pacjentów z przewlekłą chorobą
nerek nie powinno być wolno jeść żółtka, jednak mogą jeść odpowiednią ilość
białka jaja. Ponadto spożycie białka jaja powinna opierać się na ich stanu
chorobowego; stąd, zanim pacjenci z przewlekłą chorobą nerek wziąć jajko,
powinny skonsultować się z lekarzami. Ponadto, można również skontaktować się z
naszym konsultantem on-line lub zostawić wiadomość dla mnie.
没有评论:
发表评论