Potas jest minerałem, który znajduje się w wielu produktach spożywczych.
Odgrywarolę w utrzymaniu regularne bicie twego serca i mięśni działa prawidłowo,
pomagaw utrzymaniu równowagi płynów i pozwala nerwy wobec praca poprawnie.
Nerki utrzymać prawidłowy poziom potasu we krwi. To jest zadanie Zdrowe
nerkizachować odpowiednią ilość potasu w organizmie. Jednak ludzie, którzy
przewlekłejchoroby nerek należy ograniczyć ilość potasu w diecie, aby zachować
ich poziompotasu w pobliżu normalne. jednostki organizacyjnej może czuć pewne
osłabienie,drętwienie i mrowienie jeśli twój potasu jest na wysokim poziomie.
Jeśli twójpotasu staje się zbyt wysoka, może to spowodować nieregularne bicie
serca lubzawału serca.
Ten artykuł omówi jak jeść niski potas dieta dla pacjentów z chorobą
nerekprzewlekła.
Prawie wszystkie produkty spożywcze zawierają niektóre potasu, tak ten
kluczjest do wyboru żywności z poziomu niskiego potasu, gdy jest to możliwe.
Zwróć uwagę na wielkość porcji, obliczając ilość potasu w żywności; dużych
porcjiżywności niski potas może mieć więcej potasu niż małych porcji żywności
zwysokiego poziomu potasu.
Żywność z niskim poziomem potasu:
Owoce – jeden do trzech niski potas owoców dziennie.
Warzywa – dwa do trzech dziennie warzyw niski potas.
Pamiętnik i pokarmy bogate w wapń – jeden lub dwa, o niskiej potasu
wyborów.
Mięso i jego alternatywy-trzech do siedmiu z około 15% kalorii.
Ziarna – czterech do siedmiu.
Zmniejszenie poziomu potasu w warzywach-na ziemniaki, słodkie
ziemniaki,marchew, buraki i Karpiel: 1. skórki i miejsce warzyw w cold 2. wody
więc niedarken.3.Slice warzyw 1/8 cala thick.4.Rinse w ciepłej wodzie przez
kilkasekund. 5. namoczyć na co najmniej dwie godziny w ciepłej wodzie. Użyj
dziesięćrazy ilość wody do ilości warzyw. Jeśli już moczenia, zmieniać wodę co
czterygodziny. Wypłukać w ciepłej wodzie ponownie na kilka sekund.
没有评论:
发表评论