2015年9月20日星期日

Dieta dla chorych na przewlekłe nerek choroby etap 3

Pacjentów z przewlekłej fazie choroby nerek 3 mogą być określone dietetyk,ponieważ dieta jest bardzo ważną częścią leczenia przewlekłej fazie choroby nerek3 oprócz leczenia układu immunologicznego, mówiliśmy w innych artykułach. Wniektórych krajach diety lub żywności jest traktowane jako naturalne leczenie.Zasady diety dla chorych na przewlekłe nerek stadium choroby 3 są ogólnie niskisoli, białka (wysoka zawartość białka dla chorych na zespół nerczycowy) i dobrejjakości białka, niskie fat(lipid), niskie fosforu, potasu niski, niski poziomsodu i wysokiej witaminy.
Niskie soli
Wszystkie choroby przewlekłe nerek u pacjentów z różnych etapów z wyjątkiem etapu1 należy ograniczyć spożycie soli. Jak wspomniano wcześniej, jednym z typowychobjawów przewlekłej choroby nerek jest obrzęk lub obrzęk. Co jest przyczynąobrzęk lub obrzęk? Jednej z funkcji nerek jest do filtratu do wody, dziękiktóremu, moczu pojawia się. Jednak gdy nerki są uszkodzone, woda może nieabsolutorium, co prowadzi do zatrzymywania wody w organizmie, który nazywanyjest obrzęk lub obrzęk. Jeśli pacjenci z przewlekłej fazie choroby nerek 3 majądużo soli, która prowadzi do retencji wody i sodu, pogorszenie obrzęk lubobrzęk.
Niski poziom białka (wysoki) i dobrej jakości białka.
Dlatego ciało nie może filtrować kreatyniny jak skutecznie, lekarz zaleci,zmniejszając spożycie białka, aby zminimalizować ilość kreatyniny we krwi.Podczas gdy twój zalecenia mogą w zależności od wieku i płci, etap 3 CKD Pacjencizazwyczaj jeść około 0,8 g białka na kilogram masy ciała - 1 kg wynosi około 2,2kg. Ponieważ spożycie białka jest bardziej ograniczona, lekarz zaleci wybierającnajlepsze źródła białka, czyli te, które są niskiej zawartości tłuszczu i zjedzonyz minimalne odpady wytwarzane w organizmie. Przykłady źródeł białka, którespełniają kryteria te ryby i jaja. Można również dodać białko proszki do płatków owsianych lub zbóż aby zwiększyć spożycie białka. Ponadto u pacjentów z zespołemnerczycowym, powinni mieć wysokie spożycie białka jest mnóstwo białka stracił wmoczu codziennie. Cechą charakterystyczną zespołu nerczycowego jest duża ilośćbiałkomocz, białko w moczu jest więcej niż 3.5g dziennie.
Co jest dobrej jakości białka żywności? Po metabolizm białka przekształci się wazot, który jest jednym z toksyn w krwi i powinien być zwolniony z organizmuwraz z moczem. Jednak gdy pacjenci są w fazie przewlekłej choroby 3, kłębuszkinerkowe są uszkodzone, które azotu sprawia, że można nie filtratu z porówfiltracji membranowej. W tym przypadku Pacjenci powinni przyjmować w dobrejjakości białka żywności, które mogą produkować mniej azotu w metabolizm i daćnerek mniej obciążeń. Żywności, która jest dobrej jakości to chudego mięsa, mlekai jajka, Ponadto, białko jaj nie powinny być jedzone przez pacjentów zprzewlekłej fazie choroby nerek 3. Ziarna są uważane za rodzaju zła jakość białkażywności to może produkować więcej azotu podczas metabolizmu.
Niska fosforu
Etap 3 CKD może mieć wpływ na kości, więc twój lekarz może zalecić ograniczeniespożycie fosforu, ponieważ nadmiar fosforu może pozbawić kości wapń. Żywności,które są bogate w fosfor obejmują produkty mleczne, suszonej fasoli, orzechów,masło orzechowe i piwo. Lekarz może również zalecić że biorąc lek o nazwiewiazacym, który pomaga zmniejszyć ilość fosforu organizm wchłania.
Niski potas
Nie ma wątpliwości, że potas jest jednym z istotnych i ważnych elementów. Kiedymoczu codziennie jest ponad 1000ml, lub poziom potasu jest normalny, nie jestkonieczne ograniczyć spożycie potasu. Jednak jeśli poziom jest wysoki ipacjentów z przewlekłej fazie choroby nerek 3 nie obniżyć, wysokiej potasu uczyniserce bije szybciej, a nawet zagrożenie życia pacjentów. Żywności, która jestbogata w potas jest takie jak banany, pomarańcze, cytryny, nasiona, rodzynek itak dalej.
Niski poziom sodu
Sodu jest kolejnym czynnikiem, który musi być monitorowane, gdy mają etap 3 CKD,bo może zaczynają doświadczenie pewne skutki związane z słabą regulacji płynów.Nadmiar sodu w diecie może przyciągnąć płynów w organizmie. Aby zmniejszyćspożycie sodu, należy unikać przetworzonej żywności, takich jak hot-dogi imrożonki, w których sodu używany jest jako środek konserwujący.

Zdrowa dieta składająca się z surowych jak owoce i warzywa, całe ziarna i chudemięso jest sugerowana dla pacjenta, tak, że nerki nie trzeba pracować jakotrudno rozbić tłuszczu i toksyn.

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition