Czy fasola złe dla diabetyków? Fasola są wspólne fasoli na całym świecie,
który jest bogaty w białka, włókna naturalnego i rodzaju witamin i minerałów.
Pacjenci z cukrzycą mogą także wziąć w nim. Ponadto, American Diabetes
Association wyznaczyła fasola jako super żywności, które przekazują nam wielu
składników odżywczych, o szczególnym znaczeniu, gdy żyjesz z cukrzycą.
Email:kidney-symptoms@hotmail.com
1. Fasola zawiera niski węglowodanów, co oznacza, że węglowodany rozkładają i
są wchłaniane powoli z jelit, które tłumi wpływ na poziom cukru we
krwi.Filiżanka gotowanych fasola zawiera około 39g węglowodanów i 0,6 g
cukrów.
2. Fasola zawiera włókno, które jest szczególnie potrzebne i są ważne dla
chorych na cukrzycę lub pacjentów z cukrzycą. Błonnik pomaga obniżyć poziom
cholesterolu we krwi poprzez wiązanie tłuszczu w jelitach, co prowadzi do jego
wydalania w stolcu.
3. Fasola zawiera chude białko, które jest również dobre dla chorych na
cukrzycę. Fasola są prawie bez tłuszczu źródłem białka w diecie, z około 15 g na
1-cup porcji. Inne pokarmy bogate w białko, takie jak czerwone mięso, całe
mlecznych produktów mlecznych i jaj, zawierają cholesterolu i tłuszczów
nasyconych, które są szkodliwe dla serca. Ponadto, będą one również prowadzić do
większej azotu w metabolizmie, które dadzą nerek więcej obciążeń, jak
również.
没有评论:
发表评论