2017年8月24日星期四
Pokarmy, które pomogą Ci kontrolować poziom cukru we krwi
Wysokie stężenie glukozy we krwi nie oznacza cukrzycy, ale jeśli masz cukrzycę, musisz mieć wysoki poziom glukozy we krwi. Jeśli stężenie glukozy we krwi na czczo wyniesie 6,1 mmol / l w dłuższym okresie, zdiagnozowano ją jako cukrzycę. Normalny poziom glukozy we krwi na czczo wynosi 3,9-6,1 mmol / l. Powinniśmy zwracać uwagę na zdrowie samych siebie i członków rodziny.
U osób z wysokim stężeniem glukozy we krwi ważne jest, aby kontrolować poziom glukozy we krwi przez dietę, dlatego chciałbym wprowadzić pewne rodzaje żywności, które mogą skutecznie kontrolować poziom glukozy we krwi ....
jabłko
Jabłko może zneutralizować glukozę w sobie, nie ma szkody dla wysokiego stężenia glukozy we krwi przy przyjmowaniu jabłka, a spożywanie jabłka po posiłku może korzystnie kontrolować stężenie glukozy we krwi.
Grejpfrut
Grapefruit wydaje się mieć dużo soku, słodki. Chociaż zawiera pewną parę insuliny, która jest konieczna u chorych na cukrzycę. Ten rodzaj para-insuliny nie tylko może obniżyć zawartość glukozy w sobie, ale również funkcję redukcji glukozy we krwi.
Czarny agaric
Czarna agaria zawiera polisacharyd agarowy i substancje mineralne, takie jak witamina, białko, karoten i potas, sód, wapń i żelazo.
Dynia
Może tonizować średnio-Jiao i Qi. Dynia zawiera fruktozę, która może powstrzymywać absorpcję glukozy i łącząc się z nadmiarem cholesterolu w naszym ciele, a ponadto ma również funkcję unikania wzrostu cholesterolu i zapobiegania miażdżycy tętnic. Zawiera wiele elementów, które są korzystne dla naszego ciała, może promować wydzielanie insuliny.
Cebula
Cebula jest nie tylko bogata w stymulację syntezy i wydzielania insuliny, ale może pomóc w leczeniu nefropatii cukrzycowej. Co więcej, jego prostaglandyny A i aminokwasy siarki spełniają funkcję rozszerzania naczyń krwionośnych, regulowania lipidów we krwi i zapobiegania miażdżycy tętnic. Dlatego jest odpowiedni dla cukrzycy z dyslipidemią.
Chińszczyzna
Chińczyk pomidor może poprawić wysoki poziom glukozy we krwi, kompozycja poślizgu wibracyjnego jest tworzona przez mukoproteinę. Mukoproteina może zawijać inne pokarmy w przewodzie jelitowym, co powoduje stopniowe wchłanianie. Ta funkcja może powstrzymać dramatyczne wzniesienie po posiłku i unikać wydzielania insuliny i sprawić, aby poziom glukozy we krwi był lepszy. Chiński pomidor zawiera skuteczny składnik wydzielania insuliny. I witamina B1, witamina B2, te pierwiastki stymulują metabolizm glukozy we krwi. Co więcej, chińczyk pomidor zawiera również amylazę, jest to rodzaj amylazy, która może trawiennego glukozy i nie powoduje gromadzenia glukozy we krwi.
订阅:
博文评论 (Atom)
没有评论:
发表评论