2015年9月14日星期一

Sól nie jest tabu dla każdego pacjenta z przewlekłą chorobą nerek

Jako pacjent z przewlekłą chorobą nerek, trzeba wiedzieć, ograniczając spożycie soli jest dla ciebie dobre, ale może nie wiedzieć, że nie wszyscy pacjenci z przewlekłą chorobą nerek powinni ograniczyć spożycie soli. Następnie, którzy powinni ograniczyć spożycie soli?
Czy pacjenci z przewlekłą chorobą nerek powinni ograniczyć spożycie soli zależy od ich stanu choroby. Ogólnie rzecz biorąc, w przypadku pacjentów z przewlekłą chorobą nerek są obrzęki, nadciśnienie tętnicze i niewydolność serca, powinni ograniczyć spożycie soli. Sól jest bogata w sód, a celem ograniczania dawki soli jest zapobieganie retencji sodu w organizmie, co spowoduje zatrzymanie wody w organizmie. Poważne zatrzymywanie wody w organizmie, obrzęki i będzie pogłębić, aby w ten sposób wysokie ciśnienie krwi trudno być kontrolowane.
Dieta z ograniczoną soli można podzielić przede wszystkim na dwa rodzaje, które obejmują dietę o niskiej zawartości soli i diety wolnej soli. Dieta o niskiej zawartości soli oznacza podaż sodu jest około dwa myślał miligrama dziennie. Ponadto, w swojej diecie, pacjentów należy unikać podejmowania solone żywności, takich jak ogórki, osolonej jajka, kiełbasa i dobrze suszone makaron. Podobnie jest z pacjentów jest o dietę o niskiej zawartości soli; pacjentów z diety soli darmo nie mogą również solonej żywności. Poza tym, dawka soli do nich około tysiąca miligrama.
U pacjentów z zespołem nerczycowym, ich spęcznianie spowodowane hipoproteinemii; w związku z tym, w ich codziennym życiu, powinny spożywać wystarczająco dużo białka i energii. Jednak dieta o niskiej zawartości soli i dieta wolnego sól jest łatwo prowadzić do niskiego apetytu, co będzie miało zły wpływ na spożycie białka i kalorii. Ponadto, u pacjentów z obrzękiem uparty, trudno im zaakceptować długoterminową dietę o niskiej zawartości soli i diety wolnej soli; dlatego u chorych na zespół nerczycowy, spożycie soli powinno być pod ich tolerancji i nie ma wpływu na ich apetyt.

Rzeczywiście, u pacjentów z przewlekłą chorobą nerek, ograniczając dopływ soli jest ograniczenie spożycia sodu; W związku z tym, oprócz ograniczenia spożycia soli spożywcze, które zawierają dużą ilość sodu powinno się także unikać. Te produkty zawrzeć kelp, seler, koper zachowane jajko, sodę i żywności i tak dalej. Aby uzyskać więcej informacji, proszę napisz do mnie lub skonsultować się z naszym konsultantem on-line.

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition