Jako pacjent z przewlekłą chorobą nerek, trzeba wiedzieć, ograniczając
spożycie soli jest dla ciebie dobre, ale może nie wiedzieć, że nie wszyscy
pacjenci z przewlekłą chorobą nerek powinni ograniczyć spożycie soli. Następnie,
którzy powinni ograniczyć spożycie soli?
Czy pacjenci z przewlekłą chorobą nerek powinni ograniczyć spożycie soli
zależy od ich stanu choroby. Ogólnie rzecz biorąc, w przypadku pacjentów z
przewlekłą chorobą nerek są obrzęki, nadciśnienie tętnicze i niewydolność serca,
powinni ograniczyć spożycie soli. Sól jest bogata w sód, a celem ograniczania
dawki soli jest zapobieganie retencji sodu w organizmie, co spowoduje
zatrzymanie wody w organizmie. Poważne zatrzymywanie wody w organizmie, obrzęki
i będzie pogłębić, aby w ten sposób wysokie ciśnienie krwi trudno być
kontrolowane.
Dieta z ograniczoną soli można podzielić przede wszystkim na dwa rodzaje,
które obejmują dietę o niskiej zawartości soli i diety wolnej soli. Dieta o
niskiej zawartości soli oznacza podaż sodu jest około dwa myślał miligrama
dziennie. Ponadto, w swojej diecie, pacjentów należy unikać podejmowania solone
żywności, takich jak ogórki, osolonej jajka, kiełbasa i dobrze suszone makaron.
Podobnie jest z pacjentów jest o dietę o niskiej zawartości soli; pacjentów z
diety soli darmo nie mogą również solonej żywności. Poza tym, dawka soli do nich
około tysiąca miligrama.
U pacjentów z zespołem nerczycowym, ich spęcznianie spowodowane
hipoproteinemii; w związku z tym, w ich codziennym życiu, powinny spożywać
wystarczająco dużo białka i energii. Jednak dieta o niskiej zawartości soli i
dieta wolnego sól jest łatwo prowadzić do niskiego apetytu, co będzie miało zły
wpływ na spożycie białka i kalorii. Ponadto, u pacjentów z obrzękiem uparty,
trudno im zaakceptować długoterminową dietę o niskiej zawartości soli i diety
wolnej soli; dlatego u chorych na zespół nerczycowy, spożycie soli powinno być
pod ich tolerancji i nie ma wpływu na ich apetyt.
Rzeczywiście, u pacjentów z przewlekłą chorobą nerek, ograniczając dopływ
soli jest ograniczenie spożycia sodu; W związku z tym, oprócz ograniczenia
spożycia soli spożywcze, które zawierają dużą ilość sodu powinno się także
unikać. Te produkty zawrzeć kelp, seler, koper zachowane jajko, sodę i żywności
i tak dalej. Aby uzyskać więcej informacji, proszę napisz do mnie lub
skonsultować się z naszym konsultantem on-line.
没有评论:
发表评论