Wielu pacjentów stale pyta moja Rada na diecie dla przewlekłej choroby
nerek(PCHN), więc chcę porozmawiać o tej kwestii dla was wszystkich.
Przewlekłe choroby nerek (PCHN) jest spowodowane przez wiele przyczyn
zcharakterystycznym podział czynności nerek. Przy pomocy odpowiedniej
dietyprzewlekłe choroby nerek (PCHN) może być kontrolowane i unikać.
Diety, które zawierające następujące składniki mineralne powinny być
ściślekontrolowane:
Potasu
Normalny poziom spożycia potasu jest 3.5-5.0mEq/L, więc bardzo ważne
jestunikanie wlot diety, który jest wyższy niż ten zakres. Przede
wszystkimspożywamy potasu przez mleko, jogurt, owoce, słodkie ziemniaki i
białkazwierzęcego. Jednakże należy unikać produktów soli potasowych, zima
sokiwarzywne i squasha.
Sodu
Większe spożycie soli, wyższe ryzyko przewlekłej choroby nerek
(PCHN),nadciśnienie i choroby serca mamy. Tak duża ilość spożycia sodu powinna
byćograniczona. Po prostu mówiąc, Karma, ogórki, wędzone mięso, mrożonki,
Serytopione, pakowane frytki, fast foodów i krakersy należy unikać. Spożycie
sodu omniej niż 5mg jest wystarczające dla nas, aby pozostać zdrowym.
Białka
Należy spożywać białka do utrzymania siebie, zdrowy, ale nie w nadmiarze.
Przede wszystkim mięso, ryby i produkty mleczne są głównymi źródłami białka. Na
dziennespożycie wynosi 0,75 g na kilogram masy ciała.
Fosforu
Spożycie fosforu dla normalnych ludzi jest 2.7-4.6mg/dL. Nic
zawierającychfosfor, więcej niż kwota ta powinna zostać zmniejszona. Ogólnie
rzecz biorącpiwo i zimny napój, kakao powiązanych rodzajów napojów i orzechy i
ziarna należyunikać.
Płynów
Dla normalnych ludzi spożycie płynów jest niezbędne, jednak spożycie płynów
musibyć stróżował u pacjentów przewlekłe choroby nerek (PCHN). Należy unikać
płynówponad 1,4 L.
Tak są wytyczne Podstawowa dieta dla pacjentów przewlekłe choroby nerek
(PCHN).Szczegółowe instrukcje powinny otrzymać przez lekarzy.
没有评论:
发表评论