2015年9月11日星期五

Dieta dzieci z przewlekłe zapalenie nerek

Przewlekłe zapalenie nerek, która jest swego rodzaju przewlekłej choroby nerek,która zdarza się nie tylko do dorosłych, ale także dzieje się dzieci. Dla dzieciz przewlekłe zapalenie nerek, ich dieta z jednej strony powinno być korzystne dlaich choroby, z drugiej strony, jeśli muszą potrzeb ich uprawy.
★ kontrolować spożycie soli
Jeśli chorych na przewlekłe zapalenie nerek mają poważne objawy obrzęku i wysokieciśnienie krwi, a następnie należy ograniczyć spożycie soli, które zazwyczaj wahasię od jednego grama trzy do jednego grama. Dla dzieci z przewlekłe zapalenie nerek spożycie soli zależy od stanu choroby. W życiu codziennym solone żywnościnależy unikać podejmowane. Ponadto dzieci z przewlekłe zapalenie nerek należyjeść żywności niskiej zawartości sodu, takich jak ryż, mąka, bakłażan, ogórek idyni.
Dieta niskobiałkowa i niski fosforu ★
Niskiej zawartości białka i niski fosforu może przyczynić się do zawieszeniakłębuszkowej rozsiane i zmniejszenie czynności nerek. W związku z tym dla dzieciz przewlekłe zapalenie nerek, spożycie białka powinny być odpowiednie. Ponadtosześćdziesiąt procent białka spożywane przez dzieci chorych powinny być wysokiej jakości białka, takich jak jaja, mleko, chude mięso i ryby. Żywności, które sąubogie w fosfor to makaron, kapusta, białko jaj, seler, szpinak, pomidor,trzciny cukrowej i Lotos korzeń skrobi.
★ odpowiednie węglowodanów
Ze względu na ograniczone spożycie białka głównych energii pochodzi zwęglowodanów. Tym samym dla dzieci chorych na przewlekłe zapalenie nerek,spożycie saccharide powinny być bardziej niż wcześniej, tak, aby sprostać wymagaich ciała. Ponadto odpowiedniej ilości kalorii może zmniejszyć spożycie białka, wcelu zmniejszenia obciążeń nerki. Żywności, które są odpowiednie dla dziecichorych stwierdzić, makaron, ziemniaki i Lotos korzeń skrobi.
★ wapnia dieta

Chorych dzieci powinny spożywać odpowiednie wapnia. Żywności, które są bogate wwapń zawrzeć krewetki, ziemniak, marchew, sałata i zielonych warzyw. Poza tym onerównież powinny unikać jedzenia żywności, które zawierają dużą ilość szczawianulub mają zły wpływ na wchłanianie wapnia. Te produkty zawierają szpinak, pędybambusa, seler i fasoli. Ponadto liść musztardy, pieprz cayenne, przyprawy,pieprz i kawy nie są dozwolone dla dzieci z przewlekłe zapalenie nerek.

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition