Przewlekłe zapalenie nerek, która jest swego rodzaju przewlekłej choroby
nerek,która zdarza się nie tylko do dorosłych, ale także dzieje się dzieci. Dla
dzieciz przewlekłe zapalenie nerek, ich dieta z jednej strony powinno być
korzystne dlaich choroby, z drugiej strony, jeśli muszą potrzeb ich uprawy.
★ kontrolować spożycie soli
Jeśli chorych na przewlekłe zapalenie nerek mają poważne objawy obrzęku i
wysokieciśnienie krwi, a następnie należy ograniczyć spożycie soli, które
zazwyczaj wahasię od jednego grama trzy do jednego grama. Dla dzieci z
przewlekłe zapalenie nerek spożycie soli zależy od stanu choroby. W życiu
codziennym solone żywnościnależy unikać podejmowane. Ponadto dzieci z przewlekłe
zapalenie nerek należyjeść żywności niskiej zawartości sodu, takich jak ryż,
mąka, bakłażan, ogórek idyni.
Dieta niskobiałkowa i niski fosforu ★
Niskiej zawartości białka i niski fosforu może przyczynić się do
zawieszeniakłębuszkowej rozsiane i zmniejszenie czynności nerek. W związku z tym
dla dzieciz przewlekłe zapalenie nerek, spożycie białka powinny być odpowiednie.
Ponadtosześćdziesiąt procent białka spożywane przez dzieci chorych powinny być
wysokiej jakości białka, takich jak jaja, mleko, chude mięso i ryby. Żywności,
które sąubogie w fosfor to makaron, kapusta, białko jaj, seler, szpinak,
pomidor,trzciny cukrowej i Lotos korzeń skrobi.
★ odpowiednie węglowodanów
Ze względu na ograniczone spożycie białka głównych energii pochodzi
zwęglowodanów. Tym samym dla dzieci chorych na przewlekłe zapalenie
nerek,spożycie saccharide powinny być bardziej niż wcześniej, tak, aby sprostać
wymagaich ciała. Ponadto odpowiedniej ilości kalorii może zmniejszyć spożycie
białka, wcelu zmniejszenia obciążeń nerki. Żywności, które są odpowiednie dla
dziecichorych stwierdzić, makaron, ziemniaki i Lotos korzeń skrobi.
★ wapnia dieta
Chorych dzieci powinny spożywać odpowiednie wapnia. Żywności, które są bogate
wwapń zawrzeć krewetki, ziemniak, marchew, sałata i zielonych warzyw. Poza tym
onerównież powinny unikać jedzenia żywności, które zawierają dużą ilość
szczawianulub mają zły wpływ na wchłanianie wapnia. Te produkty zawierają
szpinak, pędybambusa, seler i fasoli. Ponadto liść musztardy, pieprz cayenne,
przyprawy,pieprz i kawy nie są dozwolone dla dzieci z przewlekłe zapalenie
nerek.
没有评论:
发表评论