2015年9月17日星期四

Dieta dla przewlekła choroba nerek (PCHN)

Diety zawsze odgrywa ważną rolę w ten poprawa koniuktury od przewlekłe chorobynerek (PCHN). No cóż co do jedzenia, gdy cierpisz od przewlekłe choroby nerek(PCHN)?
● białka: białko jest niezbędne substancje naszego ciała, które mogą przyczynićsię do utrzymania naszych normalnych czynności. Pomimo tego chorych z przewlekłechoroby nerek (PCHN) należy ograniczyć spożycie białka w ich codziennej diecie bonadmierne białka zwiększy obciążenia Nasze nerki, co prowadzi do pogorszenia CKD.Ponadto około sześćdziesiąt procent białka spożywana przez ludzi z przewlekłejchoroby nerek (PCHN) powinny być wysokiej jakości białko, które występuje główniew chude mięso, ryby, nabiał, wołowiny i białko.
● Sodu: przewlekłe choroby nerek (PCHN) i sodu są zawsze wyświetlane razem.Zwykle spożycie soli jest wyższy, tym większa możliwość pogarsza się przewlekłechoroby nerek (PCHN), wysokie ciśnienie krwi i choroby serca. W związku z tymżywności, które są bogate w sód powinna być ograniczona. Wspólne środki spożywcze, które zawierają dużą ilość sodu zawiera żywność w puszkach, ogórki,wędzone mięso, niektóre mrożonki, ser topiony, pakowane żetonów, fast foodów idziadek do orzechów.
● Fosforu: nagromadzenie nadmiernego fosforu w naszym organizmie spowodujeszybki postęp w przewlekłe nerek choroby (CKD), choroby kości i choroby serca; w związku z tym mając odpowiednie spożycie fosforu w codziennej diecie jestrównież istotne dla chorych z przewlekłe choroby nerek (PCHN). Zwykle 3,5 do 5,5 mg/dL jest zakres miejsce docelowe dla przewlekłej choroby nerek (PCHN) u pacjentów dializowanych i 2.7 do 4,6 mg/dL dla ludzi z przewlekłej choroby nerek(PCHN) nie dializy. Tym samym należy unikać produktów mlecznych, orzechy, fasolai niektóre warzywa jak kakao, zimne napoje i piwo.
● Potasu: większość potasu zostaje zakończona poprzez nasze nerki; Jednak dlaosób z przewlekłej choroby nerek (PCHN), ich nerki są uszkodzone i nie możnausunąć nadmierne potasu, więc bardzo ważne jest kontrolowanie spożycie potasu.Poniżej znajduje się wspólne żywności, które należy unikać ze względu na wysokipoziom potasu w nich: mleko, jogurt, awokado, kiwi, pomarańcze, papaja, banan,kantalupa, rośliny strączkowe, orzechy, fasola, ziemniaki, pomidory, szpinak ikolegów warzywa liściaste, słodkie ziemniaki, białka zwierzęcego, zima sokiwarzywne i squasha.

Są to szereg ważnych zasad diety należy że ludzie cierpią z przewlekłe chorobynerek (PCHN) a następnie w ich codziennej diecie. Jeśli oni ściśle, przestrzegająich koordynacji skutecznego leczenia, następnie doprowadzić CKD pod ich kontroląbędzie nie być tak trudne, jak wyobrażają sobie. Wszystko jasne, proszę napisz domnie lub skonsultować się z naszym konsultantem omline.

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition