Diety zawsze odgrywa ważną rolę w ten poprawa koniuktury od przewlekłe
chorobynerek (PCHN). No cóż co do jedzenia, gdy cierpisz od przewlekłe choroby
nerek(PCHN)?
● białka: białko jest niezbędne substancje naszego ciała, które mogą
przyczynićsię do utrzymania naszych normalnych czynności. Pomimo tego chorych z
przewlekłechoroby nerek (PCHN) należy ograniczyć spożycie białka w ich
codziennej diecie bonadmierne białka zwiększy obciążenia Nasze nerki, co
prowadzi do pogorszenia CKD.Ponadto około sześćdziesiąt procent białka spożywana
przez ludzi z przewlekłejchoroby nerek (PCHN) powinny być wysokiej jakości
białko, które występuje główniew chude mięso, ryby, nabiał, wołowiny i
białko.
● Sodu: przewlekłe choroby nerek (PCHN) i sodu są zawsze wyświetlane
razem.Zwykle spożycie soli jest wyższy, tym większa możliwość pogarsza się
przewlekłechoroby nerek (PCHN), wysokie ciśnienie krwi i choroby serca. W
związku z tymżywności, które są bogate w sód powinna być ograniczona. Wspólne
środki spożywcze, które zawierają dużą ilość sodu zawiera żywność w puszkach,
ogórki,wędzone mięso, niektóre mrożonki, ser topiony, pakowane żetonów, fast
foodów idziadek do orzechów.
● Fosforu: nagromadzenie nadmiernego fosforu w naszym organizmie
spowodujeszybki postęp w przewlekłe nerek choroby (CKD), choroby kości i choroby
serca; w związku z tym mając odpowiednie spożycie fosforu w codziennej diecie
jestrównież istotne dla chorych z przewlekłe choroby nerek (PCHN). Zwykle 3,5 do
5,5 mg/dL jest zakres miejsce docelowe dla przewlekłej choroby nerek (PCHN) u
pacjentów dializowanych i 2.7 do 4,6 mg/dL dla ludzi z przewlekłej choroby
nerek(PCHN) nie dializy. Tym samym należy unikać produktów mlecznych, orzechy,
fasolai niektóre warzywa jak kakao, zimne napoje i piwo.
● Potasu: większość potasu zostaje zakończona poprzez nasze nerki; Jednak
dlaosób z przewlekłej choroby nerek (PCHN), ich nerki są uszkodzone i nie
możnausunąć nadmierne potasu, więc bardzo ważne jest kontrolowanie spożycie
potasu.Poniżej znajduje się wspólne żywności, które należy unikać ze względu na
wysokipoziom potasu w nich: mleko, jogurt, awokado, kiwi, pomarańcze, papaja,
banan,kantalupa, rośliny strączkowe, orzechy, fasola, ziemniaki, pomidory,
szpinak ikolegów warzywa liściaste, słodkie ziemniaki, białka zwierzęcego, zima
sokiwarzywne i squasha.
Są to szereg ważnych zasad diety należy że ludzie cierpią z przewlekłe
chorobynerek (PCHN) a następnie w ich codziennej diecie. Jeśli oni ściśle,
przestrzegająich koordynacji skutecznego leczenia, następnie doprowadzić CKD pod
ich kontroląbędzie nie być tak trudne, jak wyobrażają sobie. Wszystko jasne,
proszę napisz domnie lub skonsultować się z naszym konsultantem omline.
没有评论:
发表评论