2015年8月31日星期一

Choroby nerek przyjazny gotowanie

Tutaj jest artykuł napisany przez Duane Sunwold i mamy nadzieję, że to będziepomocne dla pacjentów z PCHN
BIAŁKA
Spróbuj zmniejszyć ilość białka zwierzęcego (znaleziono w wołowiny) lub zastąpićbiałko zwierzęce w mojej diecie białka roślinnego na bazie tofu, ziarna, seitan(bialko), rośliny strączkowe (fasola) lub kuskus. Kiedyś zdecyduję się nazastąpienie na bazie roślin, mój kolejnym utrudnieniem jest składających się nasmak, które zostały usunięte. Dodam więcej-sodu (bez soli) przyprawy takie jaksoli grillowanie mieszanka przypraw do mięs i owoców morza w procesie gotowania.Również próby zwiększenia smak zmieniając metodę gotowania jak pieczenia warzywdodać więcej smaków w do gotowania płyn do zup i sosów. Podczas gotowania z tofuI marynować nocleg aby smaki się być wchłaniane przez tofu. Również użyć suchego trzeć mieszanką ziół na bazie roślin białka dodać więcej smaku.
SOSY
Niektóre dania na bazie roślin, jak grillowane tofu lub seitan, może stać sięsucha. Aby poprawić jakość smaku będzie dodać sos, który dodaje wilgoci i smak donaczynia. Używam ryżu zaprawiony, zagęszczony mleka zamiast tradycyjnych sosów.Simmering pieczone warzywa i przyprawy w mleku ryżu przed zgrubienie, smaki sądozwolone do mieszają się ze sobą. Innym ważnym gotowania technika jest wobecużywać domowe palona bulionu warzywnego (patrz przepis poniżej). Mój staryEuropejskiego szefa kuchni Instruktorzy studiowałam pod nauczył mnie, żearomatyczne czas zawsze poprawi smak każdej potrawy.
SODU
Utrzymanie ślad od mojego sodu jest najtrudniejsze wyzwania, ponieważ sodu jestw tak wielu różnych produktów spożywczych, przyprawy i kombinacje mieszanekprzypraw. Usunięte czosnku sól, cebula sól i selera sól z moim rack przyprawy izastąpiła je czosnek w proszku, proszek cebula i nasiona selera. Jedną z metodgotowania, które stosujemy w kuchni handlowych jest mix naszych suszonych ziółcałego lub nasiona razem, podgrzać mieszaninę na średnio ciężkie dno patelni, naśrednim ogniu, wstrząsając, aż mieszanina staje się aromatyczne. To przynosiobecnie więcej smaków, bez dodawania sodu. Dowiedziałem się również od wieluutalentowanych kucharzy kupić młynek do kawy oddzielne do szlifowania tychkombinacji ziół. Ostrzeżenie: niech cool palonych ziół nieco przed mieleniem.
POTASU
Podczas oglądania poziomów potasu staram się gotować tylko w żywności, które sąubogie w potas. To, że podczas burzy mózgów i stają się bardzo kreatywny. Szkołagotowania eksperymentował z tym w zeszłym roku dokonując buraków sorbet. SłużyliGoście w naszej restauracji i komentarze były bardzo pozytywne; nawet od osób,które nie znajdują się buraków. Kto powiedział, że niski potas warzywa są tylkona talerzu już?
TŁUSZCZU
Wyjmuję tyle tłuszczu z receptur, jak można nie rezygnując z moim celemutrzymania smaku w. Używam bulionu warzywnego miejsce sałatka oleje przypodejmowaniu sałatkowe. Jeden instruktor utalentowany szef kuchni w naszejszkole gotowania nauczył mnie ta technika. Wyniki są świetne; Opatrunek jestsmaczny i nasz dietetyk lubi niższe kalorii.
CUKRU
Używam jako dużo świeżych owoców, jak to możliwe. Uważam, że cukier bardzowciągająca; im więcej używam go, tym bardziej pragnę go. Więc przestałem sobie ztego cyklu przez powoli usamodzielniania się w dół. I jeść świeże owoce na deser.Sztuczką ktorej dowiedziałem się od sprytny szef kuchni w Scottsdale pokazał mijak zrobić mniejsze porcje białka i dać klientom większe porcje świeżych owocówna deser. Smaki spożywane podczas ostatniego kursu są te, które pozostają nanasze podniebienia najdłużej. W ten sposób nie czuć pozbawiony żywności, które lubię.
PRAGNIENIA
Często się pragnienia. Najlepszą obroną jest silny atak. Planować i mieć zdrowychwyborów gotowe, gdy pragnienia. Zawsze staram się mieć w sezonie świeże owoce wmojej kuchni na przekąskę, lub będzie mieć kąpiel na bazie roślin (wykonane ztofu) lub warzyw rozprzestrzeniania się postawić na krakersy niskiej zawartości sodu. Pamiętaj, że większość ludzi spełniać swoje pragnienia z żywności, które sąłatwo złapać jak ciasteczka lub paczkowane przekąski. Nauczyłem się zrobić mójwłasny blisko żywności przed czasem-przed przyjazdem pragnienia. Jak ktoś z PCHNmieszkam z tymi wyzwaniami każdego dnia. Uważam, że to nowe wyzwanie kulinarne,jednym z najtrudniejszych i najbardziej dochodowych w moim 35-letniej karierykulinarne. Gdy znajdę przepis, który smakuje i wpada w kategorii "nerek friendly", czuję się tak, jakby właśnie zdobyli złoty medal Igrzysk Olimpijskich.
Palona bulionu warzywnego
3 duże cebule
6 średnich marchew
4 Pasternak
2 pory, biały z dwóch cali z zielonej góry
8 grzyby białe
3 łyżki oleju roślinnego
2 łyżki suchego wina Marsala
6 łodygi selera
1 główka czosnku
4 pomidory
3 gałązki świeżego tymianku
3 gałązki świeżej pietruszki
8 całe ziarenka pieprzu
1 liść laurowy

Podgrzać piekarnik do 400 ° F. Grubo posiekać cebulę, marchew, pasternak, porówi wykończenia i kwartał grzyby. Miejsce w dwa płytkie rondle pieczenia. Wymieszaćwarzywa z oleju. Umieść w piekarniku i mieszać co 15 minut, aż

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition