2017年7月24日星期一

【Pacjenci z nefropatią nadciśnieniową nie powinni jeść】

Email:tsthospital@hotmail.com
IMO/Whatsapp:008615512139310
Czynnikiem etiologicznym nefropatii nadciśnieniowej jest to, że podstawowe nadciśnienie powodowało łagodne stwardnienie tętnic nerkowych i złośliwe tętnice nerkowe. U pacjentów z nefropatią nadciśnieniową często występują różne objawy. Dlatego pacjenci powinni zwracać uwagę na ich dietę, niewłaściwe spożycie niektórych leków, I doprowadzi do pogorszenia stanu. Więc jakiego rodzaju jedzenie nie powinno jeść?
1.Nie wolno jeść z wysoką solą: spożycie soli na osobę dziennie przy 6 gramach lub mniej, co jest normalnym spożyciem Światowej Organizacji Zdrowia. Pacjenci z nefropatią nadciśnieniową powinni nie tylko zjeść potrawy z małą solą, z wyjątkiem Soli, ale także zwróć uwagę na następujące niewidoczne potrawy solne, takie jak aginomoto, sos sojowy, ketchup, musztarda, kiełbasa, mięso lunche, sos, wołowina, kurczak i mrożona żywność i tak dalej.
2.Nie wolno jeść tłuszczu zwierzęcego: ponieważ wątroba, nerki, mózg, serce i inne wysokie stężenie cholesterolu we krwi, jedzenie tych pokarmów może przyspieszyć miażdżycę tętnic, a także pogarszać stan pacjenta, dlatego pacjenci z nefropatią nadciśnieniową nie powinni jeść tych produktów.
3.Nie należy jeść żywności z wysokim cukrem: Duża ilość spożycia cukru, może być przekształcona w tłuszczu w organizmie, łatwo promować utwardzenie tętnic, co nie sprzyja kontroli ciśnienia krwi. Pacjenci z nefropatią nadciśnienia tętniczego powinni unikać jadalnych produktów zawierających pokarm z wysokim spożyciem cukru, zwłaszcza słodyczy.
Widać, że pacjenci z nefropatią nadciśnieniową nie powinni jeść tych kategorii żywności, pacjenci powinni zwrócić większą uwagę na dietę.

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition