Email:tsthospital@hotmail.com
IMO/Whatsapp:008615512139310
Czynnikiem etiologicznym nefropatii nadciśnieniowej jest to, że podstawowe
nadciśnienie powodowało łagodne stwardnienie tętnic nerkowych i złośliwe tętnice
nerkowe. U pacjentów z nefropatią nadciśnieniową często występują różne objawy.
Dlatego pacjenci powinni zwracać uwagę na ich dietę, niewłaściwe spożycie
niektórych leków, I doprowadzi do pogorszenia stanu. Więc jakiego rodzaju
jedzenie nie powinno jeść?
1.Nie wolno jeść z wysoką solą: spożycie soli na osobę dziennie przy 6
gramach lub mniej, co jest normalnym spożyciem Światowej Organizacji Zdrowia.
Pacjenci z nefropatią nadciśnieniową powinni nie tylko zjeść potrawy z małą
solą, z wyjątkiem Soli, ale także zwróć uwagę na następujące niewidoczne potrawy
solne, takie jak aginomoto, sos sojowy, ketchup, musztarda, kiełbasa, mięso
lunche, sos, wołowina, kurczak i mrożona żywność i tak dalej.
2.Nie wolno jeść tłuszczu zwierzęcego: ponieważ wątroba, nerki, mózg, serce i
inne wysokie stężenie cholesterolu we krwi, jedzenie tych pokarmów może
przyspieszyć miażdżycę tętnic, a także pogarszać stan pacjenta, dlatego pacjenci
z nefropatią nadciśnieniową nie powinni jeść tych produktów.
3.Nie należy jeść żywności z wysokim cukrem: Duża ilość spożycia cukru, może
być przekształcona w tłuszczu w organizmie, łatwo promować utwardzenie tętnic,
co nie sprzyja kontroli ciśnienia krwi. Pacjenci z nefropatią nadciśnienia
tętniczego powinni unikać jadalnych produktów zawierających pokarm z wysokim
spożyciem cukru, zwłaszcza słodyczy.
Widać, że pacjenci z nefropatią nadciśnieniową nie powinni jeść tych
kategorii żywności, pacjenci powinni zwrócić większą uwagę na dietę.
没有评论:
发表评论