W tradycyjnej medycynie chińskiej (TCM), chiński diety Therapy (terapia
żywność Ziołolecznictwo), ponownie już w 2000 roku, odpowiednia dokumentacja
stwierdzono tylko około 500 pne, w którym różne pokarmy są używane zamiast leków
wpływa na funkcje różnią narządy organizmu. W długiej historii doświadczeń
klinicznych, niektóre warzywa i owoce znajdują się skuteczne w leczeniu
chorób.
Żółty Cesarz Classic of Internal Medicine, znany również jako Huangdi
Neijing, który został napisany około 300 pne, było najważniejsze w tworzeniu
podstaw chińskiej terapii żywności. To klasyfikuje żywność czterech grup
żywności, pięć smaków i ich natury i cech.
W pracach medycznych, drożdże gorzelnia ma wpływ na leczenie chorób przewodu
pokarmowego. W podręczniku recept w nagłych przypadkach, pisanych przez Ge Hong
w dynastii Jin, jest zapisane, że wodorosty mogą leczyć wole; z pestek słodkich
migdałów (南 杏仁) i gorzkich migdałów jądra (北 杏仁) Cel płuca. Związane treści w
Sun Simiao s suplementu do cennych wymagań odzwierciedla fakt, że jeśli ktoś
dostaje choroby, leczenie żywności mogą być wykorzystane w pierwszej kolejności,
jeśli choroba nie można wyleczyć, leki będą stosowane. Dlatego terapia żywność
jest zalecane przez lekarzy na przestrzeni wieków.
W ostatnich dziesięcioleciach, efekty uboczne w wielu leków, że ludzie chcą
znaleźć naturalne terapie. Terapia żywność jest coraz więcej uwagi. Wielu
lekarzy i pracowników medycznych teraz szukają więcej informacji na temat
żywności w pracach terapii medycznej i doświadczenia z różnych miejsc w
Chinach.
Chroń nerki leczenie żywności
Kasztan chiński -deficiency nerki, słabe nogi i waist- Kompendium Materia
Medica
Muchomor, morwy, leechee, algi, grzyby (dla zdrowych ludzi) -food dobre dla
kidneys-
Cherokee róża owocowa herbata
Chiński leczenie dietetyczne w tradycyjnej medycynie chińskiej (TCM) mówią
nam jedzenia właściwie jest bardzo pomocne dla zdrowia.
没有评论:
发表评论