Tutaj jest artykuł napisany przez Duane Sunwold i mamy nadzieję, że to
będziepomocne dla pacjentów z PCHN
BIAŁKA
Spróbuj zmniejszyć ilość białka zwierzęcego (znaleziono w wołowiny) lub
zastąpićbiałko zwierzęce w mojej diecie białka roślinnego na bazie tofu, ziarna,
seitan(bialko), rośliny strączkowe (fasola) lub kuskus. Kiedyś zdecyduję się
nazastąpienie na bazie roślin, mój kolejnym utrudnieniem jest składających się
nasmak, które zostały usunięte. Dodam więcej-sodu (bez soli) przyprawy takie
jaksoli grillowanie mieszanka przypraw do mięs i owoców morza w procesie
gotowania.Również próby zwiększenia smak zmieniając metodę gotowania jak
pieczenia warzywdodać więcej smaków w do gotowania płyn do zup i sosów. Podczas
gotowania z tofuI marynować nocleg aby smaki się być wchłaniane przez tofu.
Również użyć suchego trzeć mieszanką ziół na bazie roślin białka dodać więcej
smaku.
SOSY
Niektóre dania na bazie roślin, jak grillowane tofu lub seitan, może stać
sięsucha. Aby poprawić jakość smaku będzie dodać sos, który dodaje wilgoci i
smak donaczynia. Używam ryżu zaprawiony, zagęszczony mleka zamiast tradycyjnych
sosów.Simmering pieczone warzywa i przyprawy w mleku ryżu przed zgrubienie,
smaki sądozwolone do mieszają się ze sobą. Innym ważnym gotowania technika jest
wobecużywać domowe palona bulionu warzywnego (patrz przepis poniżej). Mój
staryEuropejskiego szefa kuchni Instruktorzy studiowałam pod nauczył mnie,
żearomatyczne czas zawsze poprawi smak każdej potrawy.
SODU
Utrzymanie ślad od mojego sodu jest najtrudniejsze wyzwania, ponieważ sodu
jestw tak wielu różnych produktów spożywczych, przyprawy i kombinacje
mieszanekprzypraw. Usunięte czosnku sól, cebula sól i selera sól z moim rack
przyprawy izastąpiła je czosnek w proszku, proszek cebula i nasiona selera.
Jedną z metodgotowania, które stosujemy w kuchni handlowych jest mix naszych
suszonych ziółcałego lub nasiona razem, podgrzać mieszaninę na średnio ciężkie
dno patelni, naśrednim ogniu, wstrząsając, aż mieszanina staje się aromatyczne.
To przynosiobecnie więcej smaków, bez dodawania sodu. Dowiedziałem się również
od wieluutalentowanych kucharzy kupić młynek do kawy oddzielne do szlifowania
tychkombinacji ziół. Ostrzeżenie: niech cool palonych ziół nieco przed
mieleniem.
POTASU
Podczas oglądania poziomów potasu staram się gotować tylko w żywności, które
sąubogie w potas. To, że podczas burzy mózgów i stają się bardzo kreatywny.
Szkołagotowania eksperymentował z tym w zeszłym roku dokonując buraków sorbet.
SłużyliGoście w naszej restauracji i komentarze były bardzo pozytywne; nawet od
osób,które nie znajdują się buraków. Kto powiedział, że niski potas warzywa są
tylkona talerzu już?
TŁUSZCZU
Wyjmuję tyle tłuszczu z receptur, jak można nie rezygnując z moim
celemutrzymania smaku w. Używam bulionu warzywnego miejsce sałatka oleje
przypodejmowaniu sałatkowe. Jeden instruktor utalentowany szef kuchni w
naszejszkole gotowania nauczył mnie ta technika. Wyniki są świetne; Opatrunek
jestsmaczny i nasz dietetyk lubi niższe kalorii.
CUKRU
Używam jako dużo świeżych owoców, jak to możliwe. Uważam, że cukier
bardzowciągająca; im więcej używam go, tym bardziej pragnę go. Więc przestałem
sobie ztego cyklu przez powoli usamodzielniania się w dół. I jeść świeże owoce
na deser.Sztuczką ktorej dowiedziałem się od sprytny szef kuchni w Scottsdale
pokazał mijak zrobić mniejsze porcje białka i dać klientom większe porcje
świeżych owocówna deser. Smaki spożywane podczas ostatniego kursu są te, które
pozostają nanasze podniebienia najdłużej. W ten sposób nie czuć pozbawiony
żywności, które lubię.
PRAGNIENIA
Często się pragnienia. Najlepszą obroną jest silny atak. Planować i mieć
zdrowychwyborów gotowe, gdy pragnienia. Zawsze staram się mieć w sezonie świeże
owoce wmojej kuchni na przekąskę, lub będzie mieć kąpiel na bazie roślin
(wykonane ztofu) lub warzyw rozprzestrzeniania się postawić na krakersy niskiej
zawartości sodu. Pamiętaj, że większość ludzi spełniać swoje pragnienia z
żywności, które sąłatwo złapać jak ciasteczka lub paczkowane przekąski.
Nauczyłem się zrobić mójwłasny blisko żywności przed czasem-przed przyjazdem
pragnienia. Jak ktoś z PCHNmieszkam z tymi wyzwaniami każdego dnia. Uważam, że
to nowe wyzwanie kulinarne,jednym z najtrudniejszych i najbardziej dochodowych w
moim 35-letniej karierykulinarne. Gdy znajdę przepis, który smakuje i wpada w
kategorii "nerek friendly", czuję się tak, jakby właśnie zdobyli złoty medal
Igrzysk Olimpijskich.
Palona bulionu warzywnego
3 duże cebule
6 średnich marchew
4 Pasternak
2 pory, biały z dwóch cali z zielonej góry
8 grzyby białe
3 łyżki oleju roślinnego
2 łyżki suchego wina Marsala
6 łodygi selera
1 główka czosnku
4 pomidory
3 gałązki świeżego tymianku
3 gałązki świeżej pietruszki
8 całe ziarenka pieprzu
1 liść laurowy
Podgrzać piekarnik do 400 ° F. Grubo posiekać cebulę, marchew, pasternak,
porówi wykończenia i kwartał grzyby. Miejsce w dwa płytkie rondle pieczenia.
Wymieszaćwarzywa z oleju. Umieść w piekarniku i mieszać co 15 minut, aż
没有评论:
发表评论