Zasada diety dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek jest następujący: pięć
niską oraz jeden: niskie potasu, mało soli, niskie fosforu niskotłuszczowa,
białka (z wyjątkiem pacjentów z zespołem nerczycowym), duże ilości witaminy.
1. niskie potasu Wysoka zawartość potasu żywności powinny być zakazane:
wszystkie rodzaje jadalnych grzybów, ziemniaków, kapusty chińskiej yam, dat,
bananów, pomarańczy, biały grzyb, brzoskwinia, morela, szpinak, rzepak, itd
2. niska wysoka zawartość soli w żywności: sól, soda, MSG krakingu, dobrze
suszone makaron, sos sojowy itd pacjentów, u których ciśnienie krwi nie jest
stabilny i ma silny obrzęk, powinny unikać soli. Ogólnie rzecz biorąc, każdy
pacjent ma mniej niż sól 3 g każdego dnia.
3. Niski fosfor wysokiej zawartości fosforu żywności: produkt spożywczy i
morskich roślin morskich, takich jak wodorosty, kadź, wnętrzności zwierzęcia,
sezamu, herbata, miód, jaja, itd
4. niskotłuszczowe UWAGA: Zabrania się używać oleju zwierzęcego podczas
gotowania. Weź olej roślinny głównie, nie biorą w tłustego jedzenia. Lepiej
jest, gdy u pacjentów z chorobą nerek, aby olej kukurydziany zawarte nienasycony
kwas tłuszczowy.
5. wysokiej jakości białko może mieć odpowiednią ilość białka jajka, mleko i
cienkiej chudego mięsa, wysokość wlotu powinna być mniejsza niż 100 g. Nie
należy przyjmować każdego rodzaju orzechów, takie jak orzeszki ziemne, nasiona
melona i orzechów włoskich.
6. Zastosowanie większej wysokiej witaminy warzyw i wszelkiego rodzaju
witaminy, takie jak gruszka, jabłko, ogórek, pomidor, itp
Uwaga: unikać pikantnych potraw (takich jak cebula, imbir, czosnek, itp).
Unikaj dymu i alkoholu, i unikać psie mięso. Będąc skąpomocz, pacjenci muszą
kontrolować spożycia wody. Ogólnie, pobór wody powinna być mniejsza niż objętość
moczu w ciągu dnia poprzedniego.
没有评论:
发表评论