2016年6月8日星期三

Zasada diety dla pacjentów z niewydolnością nerek Low-Four i jeden wysoki

  
Pacjenci z niewydolnością nerek powinni zwrócić większą uwagę na ich diety. Ze względu na uszkodzenie nerek wiele toksyn i odpady metaboliczne są gromadzone w organizmie człowieka. Toksyny te nie mogą być odprowadzane z organizmu, więc należy unikać spożywania pokarmów zawierających te odpady, takie jak potas, fosfor i tłuszczu i tak dalej. Pacjenci z niewydolnością nerek należy przestrzegać zasady diety "Cztery niskie i jeden wysoki"
  ◆ Niski potasu
  Pacjenci z niewydolnością nerek mają zwykle hiperkaliemii, co może prowadzić do arytmii. Zdarza się, że ludzie mogą mieć serce zawieszone, a nawet doprowadzić do śmierci. Chociaż id trudne dla pacjentów w opieraniu się pokusie pysznego jedzenia, powinny bezwzględnie zwrócić uwagę na dietę poinformowany przez lekarza. Rozsądna dieta dla pacjentów z niewydolnością nerek powinny zawierać potasu nie więcej niż 2000 mg codziennie. Jak dla chorych na niewydolność nerek schyłkową powinno spożycie potasu nie więcej niż 1000 mg. 
  Niskie stężenie potasu Dieta dla osób z CKD Etap 4
  Istnieją pewne produkty spożywcze zawierają dużą potasu, takie jak rodzynki (najwyższy), ziemniaki, grzyby żywności, Rhizoma Dioscoreae (chiński Yam), pakchoi, czerwone daktyle, banan, pomarańcza, brzoskwinia, morela, Trzęsak, szpinaku, gwałtu.
  ◆ Niski Sól
  Pacjenci z niewydolnością nerek należy ściśle kontrolować spożycie soli. Jeśli spożycie dużo soli może powodować nadciśnienie i gromadzeniu się wody w organizmie, zwężenie ściany naczyń krwionośnych, malejącą koncentracją zdolności kanalików nerkowych, malejącą zdolność odprowadzania sodu. Rozsądna dieta dla pacjentów z niewydolnością nerek powinny zawierać soli nie więcej niż 3g codziennie.
  Istnieją pewne produkty spożywcze zawierają wysokie stężenie soli, takich jak ogórki, kawałek pizzy, sos do spaghetti, sosem serowym, zupa cebulowa, makaron z serem, sałatą, Tunafish podmorskich kanapkę i sałatkę ziemniaczaną.
  ◆ Niski Fosfor
  Zbędne fosforu może prowadzić do zmniejszenia stężenia wapnia we krwi, co może również prowadzić do choroby nerek, kości i skurcze rąk i nóg. Rozsądna dieta dla pacjentów z niewydolnością nerek powinny zawierać fosforu nie więcej niż 600-800mg codziennie.  
  Niska Fosfor Dieta dla osób z niewydolnością nerek
  Istnieją produkty spożywcze zawierają fosfor, takie jak wysokie żywności pochodzenia morskiego i roślin morskich, podrobowych, sezam, herbaty, miodu i żółtkiem.
  ◆ niskiej zawartości tłuszczu
  Pacjenci z niewydolnością nerek powinni spożycie niskiej zawartości tłuszczu, tak aby uniknąć hiperlipidemii, co może prowadzić do miażdżycy oraz stwardnienia kłębuszków nerkowych. To znaczy hyperlipemia może prowadzić do martwiczych nefronów nerki oraz zmniejsza funkcji nerek.
  Istnieją produkty spożywcze zawierają wysokiej zawartości tłuszczu, takie jak olej zwierząt tak, że osoby z niewydolnością nerek powinni unikać oleju zwierzęcego. olej kukurydziany jest lepiej, ponieważ nie ma nasycony kwas tłuszczowy. Należy unikać tłustych pokarmów.
  ◆ wysokiej jakości białka
  Pacjenci z niewydolnością nerek powinni mieć żywności wysokiej jakości białko z powodu przecieku białka poprzez mocz. Jednak pacjenci nie powinni spożycie zbyt wiele, które mogą uwalniać amoniak, a następnie pogarsza stwardnienie kłębuszków nerkowych.
  Istnieją produkty spożywcze zawierają wysokiej jakości białko, takie jak mleko, białko jaja i chudego mięsa (mniej niż 100g). Pacjenci nie powinni jeść nabia które zawierają białko gorszy.
  Jeśli jesteś chory z niewydolnością nerek lub jesteś krewnym pacjenta z niewydolnością nerek, należy zwrócić uwagę na zasady diety. Nagraj jedzenie jadłeś codziennie. Proszę pamiętać, prawidłowe spożycie potasu, sól, fosfor i funkcji nerek lub tłuszczu zostaną zmniejszone szybko.

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition